Metru Nui krónikái

A Bionicle világában játszódó fórumos szerepjáték
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Ganter Toa

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2016. Oct. 21.
Age : 28

TémanyitásTárgy: Ganter Toa   Csüt. Ápr. 27, 2017 8:51 pm

Név: Ganter
Nem: Férfi
Faj: Toa
Elem: Tűz

Jellem: Határozott, és komoly jellem, de némileg szűkszavú. Emögött egy barátságos Toa áll, aki törődik a körülötte levőkkel. Hátrányára van az, hogy ezzel bizonyos helyzetekben sarokba lehet szorítani őt, de sosem habozik kockáztatni. Ha feldúlt, vagy csalódott, letudja az egészet egy fejrázással, és továbblép.
Kinézet: Teste vörös, és narancs színű, páncélja pedig arany.

Előtörténet:
Matorán
Ganter egy Metru Nuin élő Ta-Matorán volt, és egész életében maszkkészítő. Munkájának kezdetekor egy Hanu nevű maszkkészítő mester képezte ki őt. Az elején voltak nehézségek, de Hanu útmutatásával Ganter hamar belejött a dologba, az egyik legjobb maszkkészítővé válva. Miután befejezte tanulmányait, tanítója elintézte, hogy saját műhelyt kapjon.

Sok év után Ganter megrendelést kapott egy Karina nevű Ga-Matorántól, aki egy Rau Kanohit kért tőle. A maszk elkészülte, és kézbesítése után Ganter rádöbbent, hogy érzéseket kezdett táplálni a lány iránt. Ezt kezdetben nem tudta hová tenni, és tudván, hogy tömérdek munkája mellett nincs lehetősége barátkozni, próbálta elfojtani az érzést, de hiába. Azon kapta magát, hogy időnként találkozik a lánnyal, és összebarátkoztak. Később a lány bemutatta őt többi barátjának a szigetváros többi tájairól.

Dume Turaga - aki valójában Teridax Makuta volt -, egy különleges feladattal bízta meg őt: készítse el a Vahi Kanohit, az Idő maszkját. Miközben Ganter próbálta megtalálni a megfelelő korongkombinációt a maszk számára, Lhikan Toa látogatta meg őt, és egy Toa követ adott a Matoránnak. Két Sötét Vadász, Nidhiki és Krekka betört a műhelybe, majd harcba szállt a Toa ellen. A harc azzal zárult le, hogy Lhikan feláldozta magát Ganter megmentése érdekében.

Később Ganter közelebbről szemügyre vette a Toa követ, és a csomagolás belső felén a Nagy Templom képét látta. Elutazott a Nagy Templomhoz, ahol öt másik Matoránnal találkozott: Karina, Ekara, Whiro, Arama, és Taera. A hat Matorán a Suva Toába rakta a Toa köveket, és a Cabur Toává vált.

Cabur Toa
A Nagy Korongok keresése
Ganter Toa szerszáma egy koronglövő lett, mellyel elégedett volt, mivel Matoránként is kedvelte ezt a fegyvert. A fegyver láttán Whiro gúnyos megjegyzést tett, egy túlméretes Matorán fegyverként látva a szerszámot. Míg a Cabur Toa új formájukat csodálta, Ganter látomást kapott. A látomásban egy rombadőlt Metru Nuit látott, melyet a Morbuzakh pusztított el. Ezután hat korongot látott, melyek körülötte keringtek, és felettük hat Matorán képe jelent meg, azoknak nevei pedig elméjében visszhangzott. Ez a hat Matorán Vhisola, Tehutti, Ahkmou, Orkham, Ehrye és Nuhrii volt. A Toák egy része kételkedett a látomásban, de Karina és Arama úgy vélte, hogy Ganter látomása igaz lehet, és a korongok megszerzésével legyőzhetik a Morbuzakh-ot.

Ganter Ta-Metruba utazott, ahol Morbuzakh gyökerekkel került szembe, amik egy tartály olvadt protodermiszt próbáltak feldönteni. Sikerült néhány fagyasztás koronggal megállítania a gyökereket, felfedezve, hogy a Morbuzakh gyengepontja a hideg.

Egy tartálykezelő munkástól, Kapurától megtudta, hogy egy négylábú lény szabotálta a vezérlőpultot, ezzel lehetővé téve a Morbuzakh számára, hogy hozzáférhessen a tartályhoz. Mikor Nuhrii felől kérdezte Kapurát, a Matorán azt válaszolta, hogy Nuhrii egy maszk után kutat, amit ő maga készített, és előzőleg hibásnak vélte azt. Nuhrii nyomát követve, Ganter eljutott a Protodermisz Újrafelhasználási Telepre, ahol megtalálta a maszkot, de az annyira sérült volt, hogy nem lehetett helyrehozni.

Egy telepi munkás, Kalama egy táblát mutatott a Tűz Toájának, melyet Nuhrii hagyott el, miután látta a sérült maszkot. A táblán egy ajánlat állt, miszerint egy Kanohi maszk készíthető el egy Nagy Korongból, és ha kell az információ, akkor jöjjön el egy elhagyott házhoz. Ganter azonnal elindult, hogy megkeresse Nuhriit. A ház Ta-Metru olyan részén volt, amit a Morbuzakh foglalt el. Miután megtalálta, és kiszabadította Nuhriit. Mielőtt a Nagy Templomba indultak volna, találkoztak a Cabur Toa többi tagjával, akik mind meg voltak győzve, hogy a hat Matoránból az egyik áruló, és csapdába csalta őket. A Toa helyesen következtette ki, hogy az áruló nem más, mint Ahkmou.

Három csoportra szakadva, Ganter, Nuhrii, Taera és Ahkmou a Tűzvermekhez utaztak. Miközben rövidebb utat tettek meg az Újrafelhasználási központon keresztül, Nidhiki rajtaütött a két Toán, és egy csőre estek. Ganter sikeresen elnyelte a nagy mennyiségű hőt a Kohóból, ezzel megakadályozva, hogy ő és Taera megégjen. Mikor már a Tűzvermek területén voltak, Nuhriit és Gantert Morbuzakh indák támadták meg. Sikeresen megszerezték a Ta-Metru Nagy Korongot, azután pedig megmenekültek az indák elől azáltal, hogy az indákat egy koronggal összezsugorították.

A Po-Metrui Szobormezőkre utazva, a kis csapat egy dühös Barlangásszal találta szemben magát. Ganter elkövette azt a hibát, hogy tüzet lőtt a Rahira, aminek hatására az elnyelte az elemi energiát, és teste lángolni kezdett. Taera legyőzte a Rahit azáltal, hogy homokot küldött a lényre, üvegbörtönbe zárva azt. A Nagy Korongot egy bizonytalanul álló szoborba ékelve találták meg, és újra visszatértek a Nagy Templomba.

Miután mind a hat Nagy Korongot megszerezték, és Gantert választották meg a Cabur Toa vezetőjeként, a Tűz Toája kinevezte Karinát a csapat helyettes vezérének. Ezután Ta-Metruba utaztak, azzal a reménnyel, hogy elpusztítsák a Morbuzakh főgyökerét, melyről úgy hitték, hogy a Nagy Kohóban lehet. A Toa és Matorán arra kényszerült, hogy fedezékbe húzódjon egy elhagyott műhelyben, miután egy osztag Nuurakh Vahki majdnem felfedezte őket. Ezután magok ezreivel találták szemben magukat, amikből indák törtek elő és szorongatni kezdték a Toát. A hat Matorán Matorán Nui-vá egyesült, és megmentették a Toát, akik egyedül mentek tovább. Elérve a Kohó központját, találkoztak a főgyökérrel, és nagy csata alakult ki.

A Toa kezdetben nehezen birkózott meg a főgyökér hatalmas erejével, és a Kohó fojtogató hőmérsékletével szemben, a mérleg nyelve átbillent, mikor a Toa vereséget színlelt, és a főgyökér megragadta őket, közelebb húzva őket magához. Ekkor a Toa a Nagy Korongok erejét szabadjára engedve, legyőzte a főgyökeret. A Morbuzakh elpusztult, és a Cabur Toa megkönnyebbült, hogy túl volt az első nagyobb küzdelmén.

Harc a Sötét Vadászok börtönében
Megírás alatt...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://metrunuikronikai.hungarianforum.com
 
Ganter Toa
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Metru Nui krónikái :: Adattár :: Előtörténetek és adatlapok :: Előtörténetek-
Ugrás: